Kayıt için burayı tıklayın




4. Bölüm


ZARARLI KOZMETİKLER

Çevresel Çalışma grubunun yayınladığı rapora göre,üreticiler,şampuan,saç kremi,terleme önleyici deodoran,oje gibi kozmetik ürünlerinde, hayvanlarda ciddi doğumsal sakatlıklara neden olan toksik maddeleri kullanıyorlar.
Geçtiğimiz sonbahar test edilen tüm insanlarda DBP(Di Butyl Phythalate)’a raslandı.Bunun üzerine başlatılan araştırma çalışmasında kozmetik pazarında satılan,oje,tırnak sertleştirici,anti-perspiran,şampuan,saç kremi güneş yağı gibi kozmetik malzemelerinin bir kısmında DBP'a raslandı. 
Alexandria'daki bir sağlık merkezi tarafından daha önce yayınlanan bir rapora göre Dibuthyl Phthalate özellikle erkek üreme sistemine zarar veriyor.
Grup, hamileliği düşünen,hamile veya emziren kadınlara DBP içerem kozmetik ürünlerinden uzak durmalarını öneriyor.
Abcnews.go.com     11/2000

YENİ DOMATES TÜRÜ  

Genetik mühendisleri, raf ömrü daha uzun olan ve kanserden koruyucu Lypocene maddesi miktarı normalin iki katına çıkartılmış bir domates türü elde ettiler.
Tüketicinin, genetik yapısı ile oynanmış bu domateslere ilgi gösterip
göstermeyeceği merak ediliyor.

Healthcentral.com    12/2000

ANTİ BAKTERİYEL SABUNLAR

Anti-bakteriyel sabunlar bazı bakterilere yaşama ve Triclosan ve Triclocarban gibi mikrop öldürücü maddelere mukavemet geliştirme imkanı tanıyabilir.

 

Boston’daki Beth Israel Deaconness Medical Center’da yapılan araştırmalarda,katı ve sıvı sabunların yaklaşık % 75’inin anti-bakteriyel madde içerdiği tespit edildi ve bu oran endişe verici olarak değerlendirildi.Uzmanlar gerçekte mikroplardan arınmanın büyük oranda ellerin yıkanma işlemi sırasında gerçekleştiğini, ellerimizi temizlemek için bu kadar güçlü mikrop öldürücülere ihtiyacımız olmadığını belirtiyor ve mikropların, mikrop öldürücelere mukavemet geliştirmesine neden olan anti-bakteriyel sabunlardan uzak durmamızı tavsiye ediyorlar.

Healthcentral.com    12/2000

EMZİRME ÇOCUKLARIN ZEKA SEVİYESİNİ ARTTIRIYOR.

Yeni bir araştırmaya göre,düşük ağırlıkta doğan bebeklerden anne sütü ile beslenenler, 7-8 yaşlarına geldiklerinde,anne sütü verilmeyenlere oranla daha yüksek zeka seviyesine ulaşıyorlar.

Yeni Zelanda’da yapılan araştırmada,doğum ağırlıkları 1.5 kg dan az olan 7 ve 8 yaşlarında 413 çocuk incelendi.8 ay yada daha fazla süre ile anne sütü ile beslenen çocukların IQ seviyelerinin diğer çocuklara göre 6 puan daha yukarıda olduğu gözlendi.Emzirme süresi uzadıkça çocukların zeka seviyesi de artıyor.

Sağlık uzmanları anne sütünün bebek için en iyi gıda olduğu konusunda hemfikirler ve bebeklerin ilk 4-6 ay arasında mutlaka anne sütü ile beslenmesini ve eğer mümkünse bu sürenin 1 yıla kadar çıkartılmasını tavsiye ediyorlar.
Rauters Health   12/2000

KAN TAHLİLİ İLE ŞİZOFRENİ TEŞHİSİ

Şizofreni teşhisi için basit bir kan tahlili geliştirildi.İsrail deki Weizmann Institute of Science'da görevli bilim adamları, kandaki beyaz hücreleri test ederek şizofreniyi  tespit edebiliyorlar. Bu güne kadar şizofreni sadece psikiyatrik gözlem ile teşhis edilebiliyor, bu yöntem de  geç kalınmış yada yetersiz tedavilere sebep olabiliyordu. Yeni test kandaki dopamin miktarını kontrol ediyor.Dopamin sinir hücreleri arasındaki iletişimi kolaylaştıran madde.Şizofrenlerin beyin hücrelerinde normalden fazla dopamin alıcısı bulunduğu bir süredir bilinmekteydi ancak ilk kez bu maddenin kandaki miktarını ölçen bir test tespit edildi.
The Times 'dan derleyen Netdoctor.co.uk 16/ 01/2001

http://afyuksel.com
18
.01.2001

 


Üst Ana sayfa e-mail