GRİP VE SOĞUK ALGINLIKLARI İLE MÜCADELENİZİ KOLAYLAŞTIRACAK BAZI FİKİRLER


-Sık sık ellerinizi yıkayın. 

-Virüsler vücuda daha ziyade gözlerden ve burundan girerler. O nedenle ellerinizi yıkamadan gözlerinizi ovuşturmamaya gayret edin.

-El havlunuzu sık sık değiştirin veya daha da iyisi hastalığınız süresince kağıt havlu kullanın.  

-Hastalığınız süresince diş fırçanızı bir miktar oksijenli su içinde tutun. Ya da dişlerinizi fırçalamadan önce diş fırçanızın üstüne bir miktar oksijenli su dökün. Bu,kendi kendinizi tekrar efekte etme ihtimalinizi azaltacaktır. 

-Daha fazla temiz hava almaya çalışın. Evinizi sık sık havalandırın. Derin nefes alma egzersizleri yapın. Patojenler bol oksijenli ortamları sevmezler.

-İçtiğiniz su miktarını arttırın.

-Vücudunuza aldığınız her gıda mümkün olduğunca taze ve hafif olsun. Hazır gıdadan, fazla pişmiş, katkılı gıdalardan mümkün olduğunca uzak durun. Mümkünse en az günde bir kez sevdiğiniz sebzelerden sebze suyu çıkartıp için. Sebze suyunun içine koyacağınız meyve çeşit ve miktarını şeker hastalığı ile ilgili bir probleminiz olup olmamasına göre ayarlayın. Probiotikler barsaktaki yararlı bakterilerin sayısını arttırdığı için faydalıdır. Probiyotik yoğurt kullanabilirsiniz. Acıkmadığınız sürece kendinizi yemek yemeye zorlamayın. Çorbaları tercih edin.

-Toksin atılımında vücudunuza yardımcı olmak için barsaklarıızın özellikle bu dönmede çok iyi çalıştığından emin olmalısınız. Bu çok önemlidir. Bunun için ne gerekiyorsa yapınız.

-Terleyebiliyorsanız terleyiniz. Terinizi çekecek çamaşırlar giyiniz.

-Nezle iseniz veya bademcikleriniz iltihaplandıysa, bir bardak suyun içine (kaynatılmış soğutulmuş su veya içme suyu) 1 çay kaşığı kadar tuz ilavesi ile hazırlayacağınız solüsyonla burnunuzu sabah ve akşam temizleyiniz, boğazınız için gargara yapınız. Tuz miktarının dokuları tahriş edecek kadar fazla olmasına gerek yoktur. Bir iki deneme ile en uygun tuz miktarını kendiniz ayarlayabilirsiniz.

-Ayaklar soğuk olduğunda burun iç duvarları kasılma, kuruma  yaparlar ve toz ve bakterileri filtreleme işlemini yeterince iyi başaramazlar. Ayaklarınızı sıcak tutun. Yün çorap giymek faydalı olacaktır.

-Hidrojen peroksit ilaç sanayii yoğun üretime geçmeden önce soğuk algınlıkları tedavisinde kullanılıyordu. Grip virüsü kulaklarımızın içinde yerleşmekte ve orada üremektedir. Soğuk algınlıkları ve gripin özellikle başlangıç aşamasında aşağıdaki yöntemi kullanmaktan çok yarar sağlayabilirsiniz. Yalnız bu yöntemi anlatan kaynakların bazılarında yöntemin kulak zarında deliği olmayan insanlar tarafından kullanılması önerilmektedir.

İngilizce kaynak:http://www.mercola.com/2002/mar/13/hydrogen_peroxide.htm  

Bir tarafınıza uzanınız. Yukarıda kalan kulağınızın içine 2 damla oksijenli su damlatınız. Kulakta bir fışırdama başlayacaktır. Bu fışırdamanın bitmesini bekleyiniz. Bu mikropların öldüğüne işarettir. 10 dakika kadar sürebilir. Mikrop yoksa fışırdama da olmayacaktır. Daha sonra oksijenli suyu damlattığınız kulağınızın üzerine bir pamuk parçası yada kağıt mendil kapatarak öbür tarafınıza dönünüz. Oksijenli suyun kulağınızdan akıp çıkmasını bekleyiniz. Bu arada diğer kulağınıza da aynı işlemi yapınız. Bu işlemi hastalığınızın başladığı ilk gün sabah ve akşam birer kez olmak üzere iki kez yapınız. Daha sonra durumunuz düzelince günde bir defaya indirir ve ihtiyaç kalmadığını hissettiğinizde de bırakırsınız.

-Bol C vitamini içeren gıdalardan tüketiniz, Gıdalardan yeterli vitamini alamıyorsanız C vitamini desteği alınız.

-Ihlamur, kekik, papatya, oğul otu gibi anti-patojen özellikli bitki çayları özel bir alerjiniz yoksa size faydalı olacaktır.  Zencefil'de faydalıdır. Sarımsak mikrop öldürücü ve bağışık sistemi güçlendiricidir. Hastalığınız süresince sık sık çiğ sarımsak tüketmeye çalışınız.

-Stresten, yorgunluktan uzak durmaya ve mümkün olduğunca dinlenmeye çalışarak vücudunuzun toksinleri atabilmesine yardımcı olunuz. Uykunuza dikkat ediniz. Bu dönemde özellikle erken yatmaya çalışınız.

Nilüfer Gökmen
İstanbul -18.01.2006
http://sufizmveinsan.com


Üst Ana sayfa e-mail