-220-


Sana varana vuslat tecellim hasıl olur. Seni bırakanı da atarım. .(HALETÜ EHL’İL-HAKİKAİ MAALLAH / S.325)

En az sahibi bulunduğunuz yakin,  sabr ve  azimettir. Bunlardan nasibini alan için geçmişte tutmadığı oruçlar, kalkamadığı geceler için bir üzüntü yoktur. .(İHYAU’-ULÜMİ’D-DİN CİLT I/S.186)

ALLAH’U Taala’nın kitabından bir ayet bile ulaşan kimseye muhakkak ki Allah’u Taala’nın emri ulaşmıştır. Artık ister onu alır, isterse bırakır. (TABERANİ)

(Secde ederken) dirseklerini yayma, dizlerine iyice dayan, böğürlerinden uzak dur. Şayet böyle yaparsan cesedinin her azası seninle birlikte secde etmiş olur. (RAMUZÜ’L EHADİS/5795)

Muzviye başınıza geçmedikçe, kıyamet kopmaz. (RAMUZÜ’L EHADİS/5861)

Hz. Enes (radıyallahu anh) anlatıyor: "Ashab'a Resulullah (aleyhissalâtu vesselâm)'dan daha sevgili kimse yoktu. Buna rağmen Aleyhissalâtu vesselam'ı gördükleri zaman ayağa kalkmazlardı, çünkü O'nun bundan hoşlanmadığını biliyorlardı." (KÜTÜB-İ SİTTE/3292)

Ebu Ümame (radıyallahu anh) anlatıyor: "Birgün Resulullah (aleyhissalâtu vesselâm) yanımıza geldi, elinde de bir âsa (değnek) vardı. Biz ayağa kalktık.
"Yabancıların birbirlerini büyüklemek için ayağa kalkmaları gibi ayağa kalkmayın!'' buyurdu.'' (KÜTÜB-İ SİTTE/3293)

İbnu Ömer (radıyallahu anhümâ) anlatıyor: "Resulullah (aleyhissalâtu vesselâm) buyurdular ki: "Sizden kimse, bir başkasını yerinden kaldırıp sonra da oraya oturmasın. Ancak (halkayı) genişletin, yer açın, Allah da size genişlik versin.'' Birisi yerinden kalkacak olsa, Abdullah İbnu Ömer (radıyallahu anhümâ), oraya oturmazdı." (KÜTÜB-İ SİTTE/3295)

Vehb İbnu Huzeyfe (radıyallahu anh) anlatıyor: "Resulullah (aleyhissalatu vesselam) buyurduIar ki: "Bir kimse ihtiyacı için çıkar, sonra geri dönerse, önceki yerine oturmaya (herkesten ziyade) hak sahibidir.''(KÜTÜB-İ SİTTE/3296)

İstanbul -10.02.2005
http://sufizmveinsan.com


Üst Ana sayfa e-mail