-342-


Peygamber Efendimizin zevcesi Hafsa (r.a) diyor ki:
 "Resulullah (sav) dört seyi terk etmezdi: Asure günü orucu, Zilhicce'nin on günü orucu, her ay üç gün orucu ve sabahın iki rekât sünneti." (HADİS)

Resulullah (sav):
  "Bu on günün hayır ve bereketinden mahrum kalana yazıklar olsun" buyurdu. (HADİS)

Efendimiz (sav) söyle, buyurmustur:
  "Tevriye günü oruç tutan ve günah söz söylemeyen Müslüman cennete girer." (HADİS)

Zilhiccenin ilk günlerinde tutulan oruç, bir yıl oruç tutmaya, bir gecesini ihya etmek de Kadir gecesini ihya etmeye bedeldir.  (İBNİ MACE)

”Allah indinde zilhiccenin ilk on gününde yapılan amellerden daha kıymetlisi yoktur. Bugünlerde tesbihi, tahmidi, tehlili ve tekbiri çok söyleyin!” (TABERANİ)

Zilhiccenin ilk on gecesinde yapılan amel için, 700 misli sevap verilir. (BEYHEKİ)

Zilhiccenin ilk on günü fazilette bin güne, Arefe günü ise, on bin güne eşittir. (BEYHEKİ)

Ibni Abbâs'ın rivayet ettigine göre, Peygamber'imiz bir gün;
«Zilhiccenin ilk on günü kadar içinde yapılan amellerin Allah Katında değerli olduğu başka bir gün yoktur» buyurdu. Sahâbiler  « Allah Yolunda cihad etmek de mi? »  diye sorarlar. Peygamber'imiz  « Evet, bu günlerde işlenen amel, malı ve canı ile Allah uğruna evinden çıkıp geri dönmeyenler hâriç  cihâddan da daha değerlidir » buyurdu. (HADİS)

Ebu Katâde (radıyallahu anh) anlatıyor: "Resulüllah (aleyhissalatu vesselâm) buyurdular ki: "Arafat günü tutulan orucun, geçen yılın ve gelecek yılın günahlarına kefaret olacağına Allah'ın rahmetinden ümidim var." (KÜTÜBİ-SİTTE 3135)

    İstanbul -19. 12.2006
http://sufizmveinsan.com


Üst Ana sayfa e-mail